Smärtlindring efter förlossningen

posted on

15 oktober, 2022

by

Smärtlindring efter förlossningen
Numa wave white

Smärtlindring efter förlossningen.

Efter förlossningen kan det vara många olika saker som är anledning till smärta. För att minska smärta i kroppen efter förlossningen kan du ta hjälp av receptfri smärtlindring läkemedel som paracetamol/Alvedon och ibuprofen/Ipren. Ipren går fint att ta nu när du inte längre är gravid! Var inte rädd för att ta dessa i maxdos (kolla på förpackningen) även om det känns som att du knaprar piller som lösgodis. Det är viktigt att du är så smärtfri som möjligt så att du kan komma upp och röra dig och ha en bra första tid! Ta hjälp av din barnmorska och/eller läkare för att få hjälp med rätt smärtlindring. 

Om smärtlindringen inte hjälper

I vissa fall behövs starkare smärtlindring, detta är isåfall något som du bör rådfråga din läkare om! Oftast försöker läkare undvika att skriva ut starkare läkemedel i den mån det går eftersom att alla starka smärtlindrande läkemedel inte funkar ihop med amning. På hemsidan Janusinfo kan man söka på om ett läkemedel är lämpligt vid amning eller graviditet, rådgör dock alltid med din barnmorska eller läkare.

Rekommenderade artiklar

Vaginal förlossning

Vad är en bristning?

När barnet föds under en vaginal...

Jag efter förlossning Kejsarsnitt Vaginal förlossning

Baby blues

Baby blues är ett tillfälligt tillstånd...

Kejsarsnitt

Läker mitt kejsarsnittsärr som det ska?

Är du orolig över att ditt...