Mitt barn vill amma hela tiden

posted on

8 juni, 2023

by

Numa wave white

Hur ska jag orka med att mitt barn vill amma hela tiden?

Det kan verkligen kännas som att bebisen vill amma HELA tiden. Och du är inte ensam om att känna så. Framförallt den första tiden så tar amning mycket tid och pauserna är få. De första dygnen (läs mer här) är det programmerat så för att den mogna mjölken ska rinna till. Ju mer barnet suger, desto mer mjölk produceras. 

När mjölkmängden har ställt in sig burkar amningsfrekvensen minska lite. Men en liten bebis behöver fortfarande äta ofta efter som att magsäcken är liten och bröstmjölk lättsmält. Men livet kommer att kretsa mindre kring amningen ju äldre bebisen blir, lovar!

Det kan vara lurigt att avgöra om bebisen suger aktivt för att äta eller bara för att mysa. Om barnet suger kraftfullt och klunkar är det ett tecken på att barnet verkligen äter. Vid “mysamning” brukar sugtaget vara mindre kraftfullt och barnet pausar mycket. Om du upplever att barnet ibland vill amma för att bara snutta och mysa kan du lägga till napp när amningen funkar. På så sätt kan du kanske få lite fler pauser mellan matningarna.

Du hittar fler svar om amning här!

Källor:

Rekommenderade artiklar

Amning

Hur slutar jag med amningsnapp?

Är det dags att sluta med...

Amning Flaskmatning

Hur ökar jag min mjölkmängd?

Det är vanligt att oroa sig...

Amning

Barnets position vid bröstet

Att hitta rätt position för barnet...