Kejsarsnitt – frågor och funderingar!

posted on

12 juni, 2023

by

Numa wave white

Grattis till dig som nyss fött barn genom kejsarsnitt, du är nu kejsarinna!

Din unika upplevelse!

Kejsarfödslar skiljer sig lika mycket åt som vaginala förlossningar gör! Du som har fött barn genom kejsarsnitt har din alldeles egna unika erfarenhet som kan vara väldigt annorlunda än kompisens, grannens eller kollegans som också snittats. Saker som påverkar hur din upplevelse varit kan vara förväntningar, hur du mått innan förlossningen och vad du har för tidigare erfarenheter. 

Jag har så många frågor och funderingar, vart kan jag vända mig? 

Generellt sett kan det vara en omtumlande upplevelse, vilket kan göra att du har svårt att ta till dig information om det som hänt precis i anslutning till det du upplevt. Känner du att du inte får svar på det du funderar på kring just DIN kejsarfödsel kan du alltid höra av dig till din förlossningsklinik och boka ett återbesök. Men du kan även spara frågorna till ditt återbesök hos din barnmorska på mödravårdscentralen.

Om du har haft en jobbig upplevelse i samband med kejsarsnitt är det viktigt att du får gå igenom din förlossning med någon. Du bör ha fått möjlighet att prata om din förlossning på BB innan hemgång, men det är inte säkert att det räcker även om du fått det. Alla som fött barn ska även erbjudas återbesök på mödravården efter 6-8 veckor och då har du tid att landa i allt för att sedan få svar på dina frågor av din barnmorska som du haft under graviditeten.

Du kan läsa mer om kejsarsnitt i vår app!

Källor: 

Rekommenderade artiklar

Kejsarsnitt

Smärtlindring och återhämtning efter kejsarsnitt

Du kommer med allra största sannolikhet...

Kejsarsnitt

Olika typer av kejsarfödslar

I den här artikeln beskriver vi...

Graviditet och inför förlossning Jag efter förlossning Kejsarsnitt Vaginal förlossning

Förstoppning

Efter en förlossning kan förstoppning vara...